Edit Content
Click on the Edit Content button to edit/add the content.

Liverpool tales: one, two, Tier, four… VI.

Mini Rolls

– Vegyünk Mini Rollst? – kérdezte vidáman Hope legjobb barátnőjét, Michaelát.

– Ja, miért ne? – válaszolta még vidámabban Michaela, újdonsült szerelméről ábrándozva, akivel körülbelül egy hónapja kezdett csak randevúzgatni, titokban, amikor pillantása hirtelen ráesett egy elhagyott Mickey egeres bevásárlószatyorra tele lepedőkkel és egy Zoe nevű nő cipőjével, ami közös barátnőjükre, Sarah-ra emlékeztette, aki egyébként Londonban élt, azonban nemrég derült ki, hogy van egy jelenleg Liverpoolban alkotó titkos szeretője, akinek nevét még két barátnője előtt sem fedte fel. Mindössze annyit tudtak, hogy Sarah az utóbbi pár hétvégét Liverpoolban töltötte, azt hazudva mindenkinek (többek között a férjének is), hogy az északnyugat lett az ország legújabb és legmenőbb képzőművészeti központja, emiatt pedig muszáj minél több időt eltöltenie itt, mert jelenleg csak ez inspirálja a benne lakozó művészt.

– Szerinted Liverpoolban van amúgy? -kérdezte Michaela.

– Szerintem hívjuk fel és csináljunk egy titkos, csajos karantén bulit, nézzünk Bridgerton családot a Netflixen és zabáljuk tele magunkat Mini Rollssal! – kiáltott fel Hope – Olyan szexi ez a Simon Basset, azt akarom, hogy ő legyen a férjem! Várjál… Most jut eszembe, hogy Sarah pár napja kirakott valamit insta sztoriba…Ja, meg van, le is screenshotoltam. Ezt a szomorú csajt pizzával meg borral… Lehet meg kéne kérdeznünk, hogy mizu vele… – és már telefonált is:

– Na szius bébi, mizu van? Remélem minden rendben drágám. Most láttuk csak az insta sztoridat… Melyiket?  Tudod a pizzás csaj a borral… Úristen, ez komoly? Ne… Faszfej… Most csak viccelsz ugye?! Valaki lefotózott titeket kettesben a Bátor úton és a kép bekerült a Sunday Telegraph-ba, mert az a barom fotós ezzel a képpel vitte el a fődíjat…? Melyik Sunday Timesba ? Mi? Ja, Sunday Telegraph, nem Times, bocsi, süket vagyok. Ez tiszta Szex és New York sztori, úristen… Ez nagyon gázos, drágám…Ja, amúgy Michaela is itt van, mindjárt ráguglizunk erre a képre. Annyira sajnálom kicsim… Tarts ki drágám, jó…? Mi…? Micsoda…? Válni akar?! Úristen… Mi van Helenával? A szüleiddel… Akkor jó… Na szeretlek drágám. Puszillak, csók…

Hope kinyomta barátnőjét, majd eksztatikus állapotban folytatta:

– Váó… Guglizzunk rá erre a Sunday Times-ra…

Michaela pedig villámgyorsan pötyögni kezdett a vadonatúj Iphone 12 minijén, amit tegnap kapott ajándékba a titkos szeretőjétől. Meg is találta a díjnyertes fényképet.

– Hope… Ez az…?

– Ez szerintem ő. Az meg a pasija. Hát nem tudom… Azért ennél magasabbnak képzeltem…

– Nem Hope. Pontosan ilyen magas… Ez egy faszfej…

– Igazad van drágám. Minden pasi faszfej.

– Hazudott…

– Persze, hogy hazudott… Minden pasi hazudik!

– Figyelj Hope… Én most felhívom ezt a szemétládát. Kellett nekem rákeresnem erre a…

Hope egy szót sem értett az egészből. Kissé furcsán kezdte magát érezni, amikor Michaela a telefonon keresztül szakítani kezdett valami titokzatos férfival, akivel az elhangzottak szerint egészen addig a férfi Jamaika utcai ideiglenes lakásán találkozgattak. Összeszedte minden bátorságát és megkérdezte a zokogó barátnőjét:

– Michaela… Ez most akkor az a férfi volt…?


Novella szövege: Ábel S., A. J. Nance

Ford.: Ábel S.

Kép forrása: https//vansalesdirect.net/cadbury-chocolate-mini-rolls-5-pack/